Πρόστιμο στη Chanel γιατί αντιγράφει τα μοντελάκια της από μικρο-βιοτεχνία ! - iefimerida.gr

Πρόστιμο στη Chanel γιατί αντιγράφει τα μοντελάκια της από μικρο-βιοτεχνία !

Πρόστιμο στη Chanel γιατί αντιγράφει τα μοντελάκια της από μικρο-βιοτεχνία !
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συγκρίνοντας την πλέξη που έχει το πρωτότυπο δείγμα και το πλεχτό σακάκι Σανέλ φαίνεται ότι η εταιρεία έκανε πιστό αντίγραφο χωρίς να το δικαιούται». Αυτή είναι η απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, μετά από δίκη που κράτησε 7 χρόνια, μετά την καταγγελία από μια γαλλική μικρο-βιοτεχνία World Tricot ότι ο Οίκος ειδών πολυτελείας της κλέβει τα σχέδια !

Ο δικηγόρος της μικρο-βιοτεχνίας κατόρθωσε να επιβληθεί πρόστιμο στην Σανέλ ύψους 200.000 ευρώ και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος διότι, όπως είπε, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία ακόμη και Οίκοι πολυτελείας θα μπορούν να καταδικάζονται αν δεν σέβονται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία άλλων μικρότερων εταιρειών.

Η ιδιοκτήτρια της μικρο-βιοτεχνίας, η οποία ξεκίνησε την επιχείρησή της χάρη σε μια επιταγή της Εκκλησίας με σκοπό να ενταχθούν στην αγορά εργασίας άνεργες γυναίκες, ξέσπασε σε κλάματα όταν έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση.

Η World Tricot ζητούσε από τη γαλλική δικαιοσύνη να της αναγνωρίσει το «δικαίωμα του δημιουργού» και είχε καταγγείλει την Σανέλ ότι της έκλεψε το πλεκτό σχέδιο και το κατασκεύαζε στην Ιταλία. Η υπόθεση θεωρείται πρωτοφανής για τα χρονικά των μεγάλων Οίκων Μόδας Υψηλής Ραπτικής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ