Φέκτερ: Η Ευρωζώνη θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα, αλλά όχι χρήματα - iefimerida.gr

Φέκτερ: Η Ευρωζώνη θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα, αλλά όχι χρήματα

Φέκτερ: Η Ευρωζώνη θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα είναι η Ευρωζώνη, η οποία όμως θα περιορίζεται στον επιπλέον χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζήτησε η χώρα μας. Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρί Φέκτερ προσερχόμενη στη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία, η οποία όμως ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα πάρει παραπάνω λεφτά.

«Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο προϋπολογισμό. Θα τής δώσουμε τον χρόνο που έχει ανάγκη, αλλά πιθανότατα όχι περισσότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά η κ.Φέκτερ.

Με τη δήλωσή της αυτή, η γνωστή για την μέχρι πρόσφατα σκληρή στάση της απέναντι στη Ελλάδα Μαρία Φέκτερ φαίνεται να δίνει την προσδοκώμενη από την Ελλάδα είδηση, προτρέχοντας, από την άλλη πλευρά, της επίσημης ανακοίνωσης από τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάτι το οποίο έχει πράξει επανειλημμένα στο παρελθόν, προκαλώντας τις επικρίσεις των ομολόγων της.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών, έχει επέλθει μια σημαντική εκτόνωση στην κρίση του ευρώ, αφενός με τις θεσμικές αποφάσεις και αφετέρου με την απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και για την αγορά ομολόγων, κάτω από προυποθέσεις, από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Με τον τρόπο αυτό, όπως πρόσθεσε, υπάρχει θεσμικά ευρεία πεποίθηση πως απέδωσαν οι εργασίες προετοιμασίας των τελευταίων μηνών και η Ευρώπη έχει τώρα σταθεροποιηθεί.

Αναφερόμενη στην έκθεση για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας σημείωσε πως αναμένεται μείωση στο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα υπάρξει εντατική συζήτηση για τις προόδους που σημειώνονται στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ