Τρανσέξουαλ top-models κατακτούν τις πασαρέλες [βίντεο, εικόνες] - iefimerida.gr

Τρανσέξουαλ top-models κατακτούν τις πασαρέλες [βίντεο, εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, συνοδευόμενο από εννιάλεπτο βίντεο-ντοκιμαντέρ για την άνοδο των τρανσέξουαλ top-models στις μεγάλες πασαρέλες του Ρίο και του Σάο Πάολο (και όχι μόνο), σκιαγραφεί το φαινόμενο στους κόλπους μίας βιομηχανίας – εκείνης της μόδας – η οποία θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην παγκόσμια αγορά.

Πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, καθώς και τους Ολυμπιακούς του 2016, ενώ μέχρι το 2025 αναμένεται να καταλάβει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων οικονομιών. Πέραν όλων αυτών, όμως, η Βραζιλία έχει τον τρόπο και τα μέσα για να αποτελέσει την επόμενη πρωτεύουσα της μόδας.

Ο Lucas Nascimento, ο Pedro Lourenço, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Fernando Jorge, καθώς και μία πλειάδα ταλαντούχων ανερχόμενων fashion designers κατακλύζουν τις αγορές του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Μιλάνου.

Είναι εντυπωσιακή η ανοχή που επιδεικνύει ο βραζιλιάνικος κόσμος της μόδας προς την εμφάνιση και εδραίωση ολοένα και περισσότερων τρανσέξουαλ top-models, όχι μόνο στον τομέα της επίδειξης μαγιό και εσωρούχων – παραδοσιακή αξία στις βραζιλιάνικες πασαρέλες – αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της δημιουργίας και εμπορίας ενδυμάτων.

Τρανταχτό παράδειγμα η Βραζιλιάνα τρανσέξουαλ top-model Λέα Τ., η οποία την χρονιά που μας πέρασε φιγουράρισε στο εξώφυλλο του περιοδικού LOVE σε ηδονικό ενσταντανέ με την Κέιτ Μος, ενώ θεωρείται η μούσα του top σχεδιαστή του οίκου Givenchy, Riccardo Tisci.

Ακολουθούν φωτογραφίες της Λέα Τ., τόσο από το περιοδικό LOVE, όσο και από τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου Givenchy, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και δύο βίντεο από το Reuters και το Fashion TV με συνεντεύξεις της.

Όσον αφορά το προαναφερθέν βίντεο-ντοκιμαντέρ της Guardian σχετικά με τα τρανσέξουαλ μοντέλα στο φετινό Fashion Week στο Ρίο και το Σάο Πάολο, θα το βρει κανείς στη διεύθυνση:

http://www.guardian.co.uk/fashion/video/2012/sep/13/brazil-transgender-models

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ