Μεταθανάτιο μήνυμα Μπιν Λάντεν με αναφορά στις αραβικές εξεγέρσεις - iefimerida.gr

Μεταθανάτιο μήνυμα Μπιν Λάντεν με αναφορά στις αραβικές εξεγέρσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οργανισμός της Αλ Κάϊντα έχει θέσει σε κυκλοφορία, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ένα ηχογραφημένο μήνυμα του πρώην ηγέτη της, το οποίο έχει αναρτηθεί στο προφίλ ιστοσελίδων της Τζιχάντ, όπως ενημέρωσε σήμερα, η διεθνής υπηρεσία καταγραφής των διαδικτυακών τόπων.

Στο ηχητικό στιγμιότυπο ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης της Αλ Κάϊντα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αντρών των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού, στην επιχείρηση της 2ας Μαίου στο Πακιστάν, ακούγεται να εξαίρει τις επαναστάσεις που σαρώνουν τον Αραβικό κόσμο και εκφράζει τη χαρά του για τις νίκες των εξεγερμένων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

"Ο ήλιος της επανάστασης ανέτειλε στο Μαγκρέμπ, Το φως της επανάστασης ήρθε από την Τυνησία. Έδωσε στο έθνος ηρεμία και έκανε τα πρόσωπα των ανθρώπων χαρούμενα" φέρεται να λέει μεταξύ άλλων

Το ηχητικό μήνυμα φαίνεται να έχει ηχογραφηθεί μια βδομάδα πριν τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα και είναι μέρος των βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγες μέρες. Η απουσία των ισλαμιστών απο τις αραβικές εξεγέρσεις είναι ένα γεγονός που είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ