Εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας - iefimerida.gr

Εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας

 ΔΝΤ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας από την Ευρωζώνη, πράγμα που σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να βρουν νέα κεφάλαια, έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, Θάνος Κατσάμπας.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, «η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα μπορεί να πάρει τη μορφή είτε της συμμετοχής του Επίσημου Τομέα ή επιπλέον δανείων, με την ελπίδα πιο ευνοϊκών όρων», φέρεται να δήλωσε ο Θάνος Κατσάμπας.

Ο κ. Κατσάμπας, όπως αναμεταδίδει είναι βετεράνος του ΔΝΤ, με εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα στην Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική και μέση Ανατολή. Από την υφιστάμενη θέση, αναφέρει το πρακτορείο, έχει γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το πρόγραμμα προσαρμογής.

Ο Θάνος Κατσάμπας, αναφερόμενος στο σενάριο εξόδου της χώρα μας θεωρεί πως η Ελλάδα γυρνούσε δεκαετίες πίσω, ενώ το συγκεκριμένο ενδεχόμενο το χαρακτήρισε ανεπιθύμητο.

Παράλληλα μιλώντας για την παράταση που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα και το κενό των 20 δισ. ευρώ που θα δημιουργηθεί ο Θάνος Κατσάμπας πως είναι μη ρεαλιστική η υπόθεση πως η χώρα μας μπορεί να καλύψει μόνη της αυτό το κενό. Την κάλυψη αυτή, συμπλήρωσε, πρέπει να την καλύψει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ είναι αδύνατη καθώς όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα δάνεια του ΔΝΤ προς όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι», τόνισε το στέλεχος του ταμείου.

Πάντως σύμφωνα με tweet του ανταποκριτή του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου, πηγή του ΔΝΤ αναφέρει πως οι απόψεις του κ. Κατσάμπα δεν εκφράζουν το Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ