Νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δείχνουν οι κάλπες στην Ολλανδία - iefimerida.gr

Νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δείχνουν οι κάλπες στην Ολλανδία

Νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δείχνουν οι κάλπες στην Ολλανδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νίκη των φιλοευρωπαϊκων δυνάμεων δείχνουν τα πρώτα exit polls στην Ολλανδία, με Φιλελεύθερους και Εργατικούς να δίνουν σκληρή μάχη για την πρωτοκαθεδρία.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως το κόμμα των Φιλελευθέρων του Μαρκ Ρούτε κερδίζει 41 έδρες ενώ το Εργατικό Κόμμα του Ντίντερικ Σάμσομ κερδίζει 40 έδρες, σε σύνολο 150 εδρών - ενώ αντίθετα, τα φερόμενα ως «επικίνδυνα» για την ευρωπαϊκή συνοχή ακροαριστερά (Σοσιαλιστές) και ακροδεξιά (Κόμμα της Ελευθερίας) κόμματα φαίνεται να ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση.

Ως προς την αποχή, μέχρι τις 18.00 -ώρα Κεντρικής Ευρώπης- το ποσοστό των Ολλανδών που είχε ψηφίσει άγγιζε το 48%, περίπου όσο και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του 2010.

Φυσικά η διαφαινόμενη επικράτηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων δεν σημαίνει πως η χώρα θα χαλαρώσει τη στάση της σε σχέση με την δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη. Μάλιστα ο Μαρκ Ρούτε λίγο πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η χώρα θα επιμείνει στην αντιμετώπιση της κρίσης από κοινού με τη Γερμανία και τη Φινλανδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ