Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος κατά την συνάντηση με την Τρόικα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος κατά την συνάντηση με την Τρόικα

Στουρνάρας: Υπήρξε πρόοδος κατά την συνάντηση με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα, καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε πρόοδος, ενώ τόνισε πως είναι νωρίς να πούμε ακόμη κάτι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική» και ότι «υπήρξε πρόοδος», ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής της Τρόικα εμφανίστηκαν σήμερα πιο διαλλακτικοί, και με διάθεση να ακούσουν και τις απόψεις της ελληνικής πλευράς.

Όμως, παραμένουν τα τέσσερα «αγκάθια», οι περικοπές δαπανών σε Άμυνα, Υγεία, ΟΤΑ, καθώς και η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Για αυτά τα θέματα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να ακούσουν και τις απόψεις των αρμόδιων υπουργών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, στη Λευκωσία, το κύριο αντικείμενο να είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία, και δεν θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων από τον κ. Στουρνάρα. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Ελλάδα θα αποτελέσει το κυρίως θέμα στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ