Τσίπρας σε Αβραμόπουλο: «Να φιλοξενήσουμε Σύρους πρόσφυγες» - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Αβραμόπουλο: «Να φιλοξενήσουμε Σύρους πρόσφυγες»

Τσίπρας σε Αβραμόπουλο:  «Να φιλοξενήσουμε Σύρους πρόσφυγες»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Ελλάδα να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την Ευρώπη στη Συρία προέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, προτείνοντας μάλιστα την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων μέχρι να τελειώσει η κρίση στην περιοχή.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε δυόμιση ώρες, με τον κ. Αβραμόπουλο να τη χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα χρήσιμη» τονίζοντας παράλληλα πως η ειλικρινής ενημέρωση είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση εθνικής συναντίληψης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής για τις 8 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών για την πρωτοβουλία του να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως είναι κρίσιμη η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγική μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται ως ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο ανδρών με τη συμμετοχή των υφυπουργών και διπλωματών καθώς και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το όνομα της ΠΓΔΜ καθώς και θέματα ενέργειας.

Ο κ.Τσίπρας είπε ακόμη ότι «είχαμε την ευκαιρία με τον Υπουργών των Εξωτερικών να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Του εκθέσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στη Συρία και την ανθρωπιστική διάσταση που παίρνει η κρίση στην γειτονική αυτή χώρα, για το κύμα προσφύγων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί και του ζητήσαμε να παρέμβει η χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ για να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από τη δική μας την πλευρά προσφύγων που θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν, όταν θα αντιμετωπιστεί η κρίση στην περιοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ