Παπούλιας:Φτάνει το μαστίγωμα της Ελλάδας, αρκετά πληρώσαμε τα λάθη μας - iefimerida.gr

Παπούλιας:Φτάνει το μαστίγωμα της Ελλάδας, αρκετά πληρώσαμε τα λάθη μας

Παπούλιας: Φτάνει το μαστίγωμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηχηρή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Γερουσίας του Καναδά Νόελ Κινσέλε.

Στην προσφώνηση του ο κ. Κάρολος Παπούλιας έστειλε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα, στον Ελληνικό λαό αλλά και στους ισχυρούς της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας.»

Στη δήλωση του ο κ. Παπούλιας προς τον Καναδό πρόεδρο ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση.

Η δικιά μου γενιά, έχει γνωρίσει και αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η περίοδος είναι μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Και το μεγάλο μας μέλημα και η μεγάλη μας ανησυχία είναι η κοινωνική συνοχή και να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Γιατί γνωρίζετε, ότι οι σκοτεινές δυνάμεις πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν μια δύναμη που δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσουν όταν η Δημοκρατία περνά μια περίοδο ευημερίας και προόδου.

Αλλά, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πρέπει να πω ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα, κύριε πρόεδρε. Και είναι ένα πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Η πολιτική συνοχή της Ευρώπης δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή, γιατί σχεδόν έχει μοιραστεί σε πολλά κέντρα. Και αυτό είναι το χειρότερο για τα παγκόσμια πράγματα: η πολιτική συνοχή της Ευρώπης.

Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα. Και όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία και η Πορτογαλία και η Ιταλία να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σ' αυτό το μεγάλο έργο της ιστορικής επιβίωσης και του ιστορικού ρόλου της Ευρώπης στα παγκόσμια πράγματα.»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ