Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ στο τραπέζι της συνάντησης Βενιζέλου - Τρόικα - iefimerida.gr

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ στο τραπέζι της συνάντησης Βενιζέλου - Τρόικα

Τα μέτρα των 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις 16:15 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την Τρόικα, στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, θέμα συζήτησης ήταν το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχουν ζητήσει οι Τροϊκανοί, καθώς και τα μέτρα των δύο δισ. ευρώ από την Δημόσια Διοίκηση, την Άμυνα και την Υγεία που απέρριψε η Τρόικα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι παράλληλα η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις νομοθετικές και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες που καθιστούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά μέτρα που δεν συνδέονται με μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αλλά με την μεταρρύθμιση του κράτους και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους τονίζεται επίσης ότι: «Το τεχνικό, πάντως, μέρος της συζήτησης μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και της τρόικα διεξήχθη με δεδομένη την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κρίσιμο σημείο της συζήτησης ήταν επίσης η σύνδεση των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΚΤ με την Ελλάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός αγορών, καθώς όλα πρέπει να κατατείνουν στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Αυτό συνδέεται και με την επιτακτική ανάγκη, όπως επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, να επικαιροποιηθεί το μακρο-οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η όλη συζήτηση. Πλαίσιο το οποίο προσδιορίζεται, όχι μόνον από την ανάγκη να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μέσα από τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και από την ανάγκη να διασφαλιστούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, με την αλλαγή του διεθνούς κλίματος για την Ελλάδα, την αντιστροφή των άδικων και αρνητικών στερεοτύπων και τη λήψη μέτρων στήριξης της ανάπτυξης με τη βοήθεια των εταίρων μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ