Ειρηνικά λύθηκε η διαμάχη Ιαπωνίας - Κίνας για τα νησιά Σενκάκου - iefimerida.gr

Ειρηνικά λύθηκε η διαμάχη Ιαπωνίας - Κίνας για τα νησιά Σενκάκου

Ειρηνικά λύθηκε η διαμάχη Ιαπωνίας - Κίνας για τα νησιά Σενκάκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που είχε προκύψει στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει τα νησιά Σενκάκου στη Θάλασσα της Κίνας, τα οποία διεκδικούσαν το Τόκιο και το Πεκίνο, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

O Οσάμου Φουτζιμούρα δήλωσε ότι «Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης συμφωνήσαμε να γίνουμε ιδιοκτήτες των τριών νησιών Σενκάκου το συντομότερο δυνατόν»

Προς το παρόν, ιδιοκτήτες των νησιών είναι μία ιαπωνική οικογένεια, αλλά ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία μαζί τους, χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για την τιμή αγοράς, ωστόσο τα δημοσιεύματα του Ιαπωνικού Τύπου, κάνουν λόγο για 2,05 δισεκατομμύρια γεν (20,4 εκατομμύρια ευρώ).

Τα νησιά θα περιέλθουν στις Ιαπωνικές λιμενικές αρχές και ο διακανονισμός αυτός, έχει ως στόχο τη διατήρησή τους σε κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας, συμπλήρωσε ο Φουτζιμούρα.

Τα ακατοίκητα αυτά νησιά βρίσκονται σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Τόκιο και 200 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά των ακτών της Ταϊβάν, η οποία τα έχει επίσης διεκδικήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ