Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο - iefimerida.gr

Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αντίποινα προειδοποιεί η Μόσχα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ δεν αναθεωρήσει τα σχέδιά του για την κατασκευή αντιπυραυλικής ασπίδας κοντά στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η απόφαση της Αμερικής να προχωρήσει στην κατασκευή του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος, ενάντια στην πάγια αντίθεση της Ρωσίας, είναι μια κίνηση που θα αναγκάσει τη Μόσχα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα. "Θα προχωρήσουμε σε αντίποινα, κάτι που θα θέλαμε πάρα πολύ να μην αναγκαστούμε να κάνουμε. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλούσαμε για μια αμυντική αξιοποίηση του πυρηνικού μας δυνατοτήτων. Αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό σενάριο".

Ο Ρώσος ηγέτης επαναβεβαίωσε προηγούμενες απειλές πως η Ρωσία θα αποσυρθεί απο την πρόσφατη συμφωνία αφοπλισμού (START) την οποία εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει νωρίτερα φέτος, αν δεν εισακουστεί η άποψη του Κρεμλίνου.

"Αυτό θα ήταν ένα σενάριο που θα μας γύριζε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου" τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε από τις ΗΠΑ να δεσμευτούν νομικά οτι το σχεδιαζόμενο αντιπυραυλικό σύστημα δεν θα στραφεί ποτέ εναντίον της Ρωσίας. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου.

Το ΝΑΤΟ απ' την πλευρά του έχει καλέσει τη Μόσχα να εκφράσει σε θεσμικό πλαίσιο τις ενστάσεις της, όμως δεν έχει δώσει μια σαφή διαβεβαίωση στα ρωσικά αιτήματα. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως καταλαβαίνει την ανυσηχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για το Ιράν όμως τόνισε πως η πολεμική τεχνολογία του ισλαμικού κράτους δεν δικαιολογεί τα αμυντικά μέτρα λάμβάνονται. 'Αρα συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος το πυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ "στοχεύει εναντίον μας". "Αν αυτό δεν ισχύει ας μας καλέσουν να συνεργαστούμε".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ Ψυχρός Πόλεμος Κρεμλίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ