Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις πιέσεις για εκλογές - iefimerida.gr

Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις πιέσεις για εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο γραφείο του στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός προκειμένου να έχει συναντήσεις με συνεργάτες του. Καθ' οδόν προφανώς άκουσε στο κρατικό ραδιόφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Τηλέμαχο Χυτήρη να δηλώνει ότι ότι «Στον ορίζοντα δεν έχουμε εκλογές» αλλά παράλληλα ότι «πρέπει να γίνει κάτι έκτακτο» καθώς δεν αντιμετωπίζουμε μια συνηθισμένη κατάσταση. Οι πιέσεις της τρόικας για βαθιές και οδυνηρές αλλαγές είναι ασφυκτικές, σε βαθμό που αρκετοί προβλέπουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα αποφύγει τελικά την επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αρκετοί βουλευτές -που δεν θέλουν εκλογές προβλέποντας δυσκολία επανεκλογής τους- προτείνουν αλλαγή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Να αλλάξει, να μπει ένα πρόσωπο πιο αποδεκτό από τους έξω και να φέρουμε αποτέλεσμα» λένε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους.

Πριν από λίγο, εξάλλου, δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Νάντια Γιαννακοπούλου, έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κα. Βάσω Παπανδρέου, ζητώντας να κληθούν άμεσα σε συνεδρίαση της διευρυμένης Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τόσο οι Επίτροποι του Δημοσίου στις Τράπεζες όσο και ο Διοικητής ή Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Στόχος τους είναι να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση των Ελληνικών Τραπεζών, τον εποπτικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην χώρα μας. «Μέχρι τώρα το Δημόσιο έχει δώσει περίπου εκατό δις σε εγγυήσεις στους τραπεζίτες, ενώ η αγορά έχει στεγνώσει από παροχή ρευστότητας. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται» αναφέρουν οι βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ