Σόιμπλε: Οι υπερχρεωμένες χώρες να μην «χαλαρώσουν» λόγω του Ντράγκι - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Οι υπερχρεωμένες χώρες να μην «χαλαρώσουν» λόγω του Ντράγκι

 Σόιμπλε: Οι υπερχρεωμένες χώρες να μην «χαλαρώσουν» λόγω του Ντράγκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του προειδοποίηση στις χώρες τις Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χρέος τους, απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τις καλεί να μην... χαλαρώσουν λόγω των εξαγγελιών του Μάριο Ντράγκι για την ΕΚΤ.

Ο Γερμανός πολιτικός τόνισε πως οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες δεν θα έπρεπε να μουν σε δεύτερη μοίρα. Σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο κυριακάτικο φύλλο της «Bild» ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση αξιοπιστίας του ευρώ, αν δεν χαλαρώσουμε όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Ακόμη οι αγορές δεν είναι σίγουρες ότι η Ευρωζώνη θα διατηρηθεί».


Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος να ερμηνευθεί εσφαλμένα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την έννοια ότι μπορούν τώρα να χαλαρώσουν οι προσπάθειες» και επιμένει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν «γενναία οι αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ