Τσίπρας: Ο Σαμαράς πήγε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο Σαμαράς πήγε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη

Τσίπρας: Ο Σαμαράς πήγε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή είναι η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε με το μπλοκ του Δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός ήρθε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη. Ήρθε γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση».

Σχετικά με τις κατηγορίες που τον εντάσσουν στο «λόμπι της δραχμής», στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να το κατονομάσει (το λόμπι).

«Τα μόνα που είπε, για μια ακόμη φορά, ήταν τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής. Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που πιέζουν για να οδηγηθεί ο τόπος στην καταστροφή; Μήπως οι εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Οι 1.200.000 άνεργοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα; Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, ας τα κατονομάσει. Διότι εμείς τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συγκροτούν λόμπι και πιέζουν, είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός. Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το Μνημόνιο, των φοροφυγάδων των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητα τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ας κατονομάσει λοιπόν ποια εννοεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί να κάνει κανένας πολιτική. Διότι πολύ σύντομα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα αντιδράσει. Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται ούτε να εξαπατάται» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ