Η Φύση δίνει τη λύση στα προβλήματα της εμμηνόπαυσης - iefimerida.gr

Η Φύση δίνει τη λύση στα προβλήματα της εμμηνόπαυσης

Η Φύση δίνει τη λύση στα προβλήματα της εμμηνόπαυσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης έχουν ως αποτέλεσμα ορμονικές διαταραχές στον γυναικείο οργανισμό και καθιστούν πολλές φορές τη γυναίκα ανίκανη να ανταπεξέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε φυσικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης;

Άσκηση
Η τακτική άθληση μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να μειώσει τις εξάψεις αλλά και την κατάθλιψη, καθώς αυξάνει το επίπεδο των ενδορφινών σας.

Διατροφή
Οι σοκολάτες και τα πολλά γλυκά αυξάνουν του ζάχαρου, αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες και διογκώνουν τα συμπτώματα.

Πολύ νερό
Εάν αντιμετωπίζετε εξάψεις, αποφύγετε ζεστά ροφήματα, όπως τσάι, καφές, αλκοόλ και πικάντικα τρόφιμα και φροντίστε να πίνετε άφθονο δροσερό νερό.

Χαλάρωση
Η yoga και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση.

Βότανα και συμπληρώματα
Ορισμένα βότανα όπως η σόγια και οι λιναρόσποροι, που αναφέρονται ως φυτοοιστρογόνα, περιέχουν ισοφλαβόνες οι οποίες είναι οιστρογόνα φυτικής προέλευσης και παρέχουν φυσική ανακούφιση στις γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ