Διαδοχικές πολύνεκρες επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Πακιστάν - iefimerida.gr

Διαδοχικές πολύνεκρες επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυό συνεχόμενες επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα του Πακιστάν απο πολυμελή ομάδα των Ταλιμπάν είχαν σαν αποτέλεσμα των θάνατο 17 ανθρώπων. Ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί και 15 μέλη των εξτρεμιστών.

Η αστυνομία του Πακιστάν αρχικά ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια έφοδο των Ταλιμπάν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Σαρμπάντ της Πεσαβάρ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ωστόσο πριν ξημερώσει μια άλλη ομάδα με 70 Ταλιμπάν που έφεραν όπλα και ρουκέτες πραγματοποίησε νέα επίθεση σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας πέντε. Στην τετράωρη σύγκρουση που ακολούθησε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 μέλη των Ταλιμπάν.

"Αποκρούσαμε δύο επιθέσεις, δύο από τους αστυνομικούς μας σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ιτζάζ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν για τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου από ομάδα αμερικανών κομάντος, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν, μιας χώρας που πλήττεται από κύμα επιθέσεων,

Σχεδόν 4.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν σε διάστημα τεσσάρων ετών σε περίπου 480 επιθέσεις -- κυρίως αυτοκτονίας -- από το καλοκαίρι του 2007 όταν οι Ταλιμπάν κήρυξαν ιερό πόλεμο στο Ισλαμαμπάντ για την υποστήριξή του στην Ουάσινγκτον, στον πόλεμο της κατά της τρομοκρατίας που άρχισε από τα τέλη του 2001.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ