Έρχεται στην Ευρώπη το Kindle Fire, το νέο tablet της Amazon [εικόνες] - iefimerida.gr

Έρχεται στην Ευρώπη το Kindle Fire, το νέο tablet της Amazon [εικόνες]

Έρχεται στην Ευρώπη το Kindle Fire
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Kindle Fire, το νέο tablet και συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) της αμερικανικής εταιρείας Amazon έρχεται το φθινόπωρο για πρώτη φορά στην Ευρώπη, δίνοντας ένα καίριο χτύπημα στην Apple που βρίσκεται επίσης σε διαδικασία προώθησης των δικών της tablets.

Το έγχρωμο Kindle Fire, έχει 7 ίντσες διάμετρο και κατέχει προς το παρόν το 22% της αγοράς των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon, πλέον θα αρχίσει να πωλείται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ξεκινώντας από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας , της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Για την ασιατική αγορά, η εταιρία δεν κάνει προς το παρόν άμεσα σχέδια,όμως σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Amazon Ντέιβι Λιμπ, πρόθεση της εταιρίας, είναι «μελλοντικά να επεκταθεί σε όσα περισσότερα μέρη μπορεί», όπως είπε.

Ο επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος παρουσίασε την Πέμπτη τη νέα σειρά tablets και e-readers της Kindle, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με το iPad της Apple και τις άλλες παρόμοιες συσκευές, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το Kindle Paperwhite, που χάρη στον ειδικό φωτισμό της οθόνης τουμ επιτρέπει το διάβασμα στο σκοτάδι χωρίς να κουράζει τα μάτια. Τα νέα αυτά μοντέλα θα αρχίσουν να διατίθενται στην αμερικανική αγορά από το Νοέμβριο.

Η γκάμα των μοντέλων της εταιρείας ξεκινά πλέον περίπου από τα 70 δολάρια, ενώ ακόμα και τα ακριβότερα μοντέλα της Kindle είναι οικονομικά προσβάσιμα από τον μέσο Ευρωπάιο, γεγονός που τα κάνει σαφώς φθηνότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της Apple σύμφωνα με τους New York Times.

Έρχεται στην Ευρώπη το Kindle Fire, το νέο tablet της Amazon [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Έρχεται στην Ευρώπη το Kindle Fire, το νέο tablet της Amazon [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ