Ο Ομπάμα πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο λόγο που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος των Δημοκρατικών που διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί πιθανή εκλογή του Μιτ Ρόμνεϊ.

«Δεν διατείνομαι πως ο δρόμος που προτείνω είναι εύκολος», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος, εμφανιζόμενος περισσότερο πραγματιστής και με λιγότερη δόση αισιοδοξίας απ' ό,τι στο παρελθόν ενώπιον των δεκάδων εκατομμυρίων θεατών που παρακολούθησαν τηλεοπτικά την ομιλία του.

«Δεν με εκλέξατε για να σας πω αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά για να σας πω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι θα μας πάρει περισσότερα από μερικά χρόνια για να επιλύσουμε τις προκλήσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες. Ένα πράγμα πρέπει να ξέρετε όμως: τα προβλήματά μας έχουν λύση. Έχουμε τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Ο δρόμος που προτείνουμε μπορεί μεν να είναι δύσβατος, ωστόσο οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό ακριβώς σας ζητώ: να επιλέξετε αυτό το αύριο».

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου διέρρεαν ότι η ομιλία του θα είναι μία «χαρτογράφηση» των βημάτων που πρέπει να γίνουν μέσ στα επόμενα τέσσερα χρόνια ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη.

Η λήψη του χρίσματος του υποψηφίου για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπου θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ, συνοδεύτηκε από επευφημίες χιλιάδων συνέδρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ