Σκληρό "όχι" Σαμαρά στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Σκληρό "όχι" Σαμαρά στις Βρυξέλλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ, απορρίπτοντας τον "όρο υποχρεωτικής συναίνεσης" που θέτουν οι Βρυξέλλες για την περαιτέρω παροχή βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και για την εκταμίευση της 5ης δόσης. «Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα» επισήμανε με σημερινή δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, με δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο, τόνισε: “Εγώ δεν αλλάζω θέσεις, δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών”.
Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε, μέσω της εφημερίδας, στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, αντιστρέφοντας το ερώτημα του επιτρόπου: “Αν εμείς υπογράψουμε για την πέμπτη δόση, ο κύριος Όλι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την πολιτική του Παπανδρέου θα πάρουμε την έκτη και την έβδομη δόση;”, διερωτάται ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλοντας να δείξει ότι η "συνταγή" που απαιτεί η τρόικα αναμένεται και πάλι να αποτύχει, ρίχνοντας τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση.
Η αρνητική στάση του κ. Σαμαρά, την οποία είχε προαναγγείλει η iefimerida.gr, φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφού τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών δίνουν και παίρνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ