Μέρκελ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ - iefimerida.gr

Μέρκελ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ

Μέρκελ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη για το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι.

Από την πλευρά του ο Ισπανός ηγέτης που υποδέχθηκε την ομόλογό του στην Μαδρίτη τόνισε πως: «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ».

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως κατά την συνάντηση δεν τέθηκε το ζήτημα των όρων που ενδέχεται να τεθούν στη Μαδρίτη. Παράλληλα, εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματός της.

Ο Μαριάνο Ραχόι είπε για άλλη μια φορά πως η χώρα του δεν έχει διατυπώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αίτημα για χρηματοπιστωτική βοήθεια, ενώ αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

«Όταν θα έχω νέα, θα σας τα πω» σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για ένα ενδεχόμενο αίτημα βοήθειας της Ισπανίας, λίγο μετά την ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. «Δεν είχα ακόμη ούτε το χρόνο να διαβάσω αυτό που δήλωσε ο κ. Ντράγκι» ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σημείωσε ο Ραχόι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ