Μόντι: Η ιταλική βουλή «βράζει» κατά της Γερμανίας και της ηγεσίας της - iefimerida.gr

Μόντι: Η ιταλική βουλή «βράζει» κατά της Γερμανίας και της ηγεσίας της

Μόντι: Η ιταλική βουλή «βράζει» κατά της Γερμανίας και της ηγεσίας της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλίμα που επικρατεί στο ιταλικό κοινοβούλιο σχετικά με την Γερμανία και την ηγεσία της, αποκάλυψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως οι Ιταλοί βουλευτές «βράζουν» κατά του Βερολίνου.

«Από την αρχή της θητείας μου διαπίστωσα στο ιταλικό κοινοβούλιο --ακόμη και σε δυνάμεις που είχαν σημείο αναφοράς την Γερμανία και όσους κυβερνούν την Γερμανία-- βράζουν από δυσαρέσκεια κατά της χώρας αυτής και της κυβέρνησής της», είπε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ενώπιον του ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού ινστιτούτου του Φιέζολε.

Στην συνέχεια υπενθύμισε πως η χώρα του είναι η τρίτη στην συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο οι τράπεζές της να είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, όπως οι αντίστοιχες γερμανικές και γαλλικές.

Επιπλέον ο Μάριο Μόντι τάχθηκε ενάντια σε όσους κάνουν δηλώσεις κατά της Ελλάδας. «Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας όταν διαβάζουμε δηλώσεις που πλήττουν ξένους λαούς από τους ιθύνοντες ενός κόμματος που ονομάζεται Χριστιανικό και Κοινωνικό;», διερωτήθηκε ο Μόντι.

«Η ιταλική κυβέρνηση αναγκάσθηκε να επιβάλλει βαρύτατες θυσίες που κατανοήθηκαν και έγιναν δεκτές με αξιοσέβαστο τρόπο. Το να λες, όμως, ότι πρέπει να γίνουν θυσίες, επειδή τις ζητά η Ευρώπη, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός, διότι, με τον τρόπο αυτό, καταστρέφει κυνικά και με επίγνωση, την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», εξήγησε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ