Εντοπίστηκε και άλλο κύκλωμα που είχε στήσει μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ - iefimerida.gr

Εντοπίστηκε και άλλο κύκλωμα που είχε στήσει μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Εντοπίστηκε και άλλο κύκλωμα που είχε στήσει μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αποκάλυψη ενός ακόμη κυκλώματος που είχε στήσει σε βάρος του ΙΚΑ απάτη, οδηγήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, μετά από καταγγελίες του Ιδρύματος.

Η συγκεκριμένη απάτη αφορούσε στην υποβολή εικονικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω διαδικτύου, με σκοπό να επιτευχθούν ασφαλιστικά οφέλη.

Από την πλευρά του το ΙΚΑ, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «τρύπες» στο λογισμικό του Ιδρύματος, τονίζει ότι ο εντοπισμός των παραβατών γίνεται με την αξιοποίηση των δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί πάνω από 600.000 ημέρες εργασίας, που αντιστοιχούσαν σε εισφορές άνω των 14 εκατ. ευρώ, οι οποίες ουδέποτε καταβλήθηκαν, ενώ αναζητούνται τυχόν ληφθείσες παροχές και υποβάλλονται μηνυτήριες αναφορές κατά των υπευθύνων στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ