Θ.Πάγκαλος: Δεν μπορεί να μας βαζει πολιτικούς όρους ο Όλι Ρεν - iefimerida.gr

Θ.Πάγκαλος: Δεν μπορεί να μας βαζει πολιτικούς όρους ο Όλι Ρεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαφωνία του με τους όρους της πολιτικής συναίνεσης που θέτει ο Όλι Ρεν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι είναι λάθος ο Όλι Ρεν να λέει πως όταν υπάρχει συναίνεση λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία και τόνισε ότι, όπως παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος με τις δηλώσεις του προσθέτει πολιτικούς όρους στη διαχειριστική θέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος, κάτι που δεν είναι ορθό και δυσχεραίνει τα πράγματα.

"Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν μου βάλεις πολιτικούς όρους, θα πούμε μάζεψε τα χέρια σου", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πάγκαλος απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ για να γίνουν μόνιμοι. Επισήμανε πως το δημόσιο θα μπορούσε να ελαφρύνει με απουσία προσλήψεων και άξιους υπαλλήλους που θα βρίσκονται σε συνεχή κατάρτιση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στο μνημόνιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή της πέμπτης δόσης είπε πως αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο διασφαλισμένο δεν είναι τίποτα.

Ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει στην πολιτική συναίνεση ως σύστημα διακυβέρνησης και επέκρινε την αντιπολίτευση, λέγοντας πως δεν είναι αντιπολίτευση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους, μια αντιπολίτευση που λέει «όχι» σε όλα. Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα δεν θα πάει καλά αν κερδίσει η ανευθυνότητα».

Αναγνώρισε ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων και συγκεκριμένα η αύξησή τους, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αρκετή η δράση της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις είπε πως με τον τρόπο αυτό ορισμένες λειτουργίες του κράτους, μπορεί να γίνουν φθηνότερες για τον Έλληνα πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ