Εγκρίθηκε με απλή πλειοψηφία η τοποθέτηση Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε με απλή πλειοψηφία η τοποθέτηση Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε με απλή πλειοψηφία η τοποθέτηση Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ψήφους 9 υπέρ και 6 κατά σε σύνολο 15 παρόντων διατυπώθηκε η γνώμη της επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό του Τάκη Αθανασόπουλου ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο διορισμός του θα μπορεί να προσβληθεί επειδή δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 2/3 και κατά συνέπεια θα μπορούν να προσβάλλονται και οι πράξεις που θα κάνει το ταμείο.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης διάβασε έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου που ομόφωνα ανέφερε ότι «η Βουλή στη συγκεκριμένη επιτροπή απλώς γνωμοδοτεί και τον διορισμό τον κάνει η κυβέρνηση.»

«Ο στόχος των 19 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα θα είναι το κατάλληλο» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση του διορισμού του.

Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη λέξη ξεπούλημα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για τις αποκρατικοποιήσεις και τόνισε ότι λιμάνια και αεροδρόμια δεν πρόκειται να πουληθούν αλλά μόνο να εκχωρηθούν για αξιοποίηση.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος καταθέτοντας ένα περίγραμμα των σχεδίων του ανέφερε ότι για τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα ακολουθηθεί ο δρόμος των μετοχών αλλά τι αξία έχει το περιουσιακό στοιχείο για αυτόν που θα το αναλάβει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ