Φρούριο η Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τη... μάχη της ΔΕΘ - iefimerida.gr

Φρούριο η Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τη... μάχη της ΔΕΘ

Φρούριο η Θεσσαλονίκη – Λιγο πριν από τη... μάχη της ΔΕΘ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πόλη της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη 77η Διεθνή Έκθεση και σιγά σιγά γεμίζει με αστυνομικούς ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου. Ηδη το κέντρο της πόλης μοιάζει με φρούριο, ενώ συνεχώς καταφθάνουν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να πάρουν θέση στην περιφρούρηση της πόλη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της χώρας θα βρίσκονται επί ποδός. Αντρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, αλλά και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην μετατραπεί η πόλη σε πεδίο μάχης.

Από το πρωί αν και με μία μικρή καθυστέρηση, λόγω των κινητοποιήσεων των ένστολων, κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης καταφθάνουν από στην πόλη από την Αθήνα. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των μέτρων που θα ληφθούν οι αστυνομικοί θα καταλάβουν θέσεις κλειδιά στην πόλη ώστε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, να μπορέσουν να αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης και φυσικά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται πως θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες μία από το ΠΑΜΕ και μία από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Βέβαια τα σημεία που θα καταλήξουν οι πορείες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, οπότε οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο Συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης», όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στις επάλξεις όμως είναι και η Τροχάια στην Θεσσαλονίκη και ήδη έχει ανακοινωθεί πως το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Μ΄αλιστα αναμένεται να βγει και αναλυτική ανακοίνωσης για τους δρόμους που θα κλείσουν, αλλά και για τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ