Mειώθηκαν κατά 84% οι μετανάστες που μπαίνουν από τον Εβρο - iefimerida.gr

Mειώθηκαν κατά 84% οι μετανάστες που μπαίνουν από τον Εβρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση κατά 84% της ροής παράνομων μεταναστών μέσου των συνόρων στον Εβρο αποτυπώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι λαθρομετανάστες εξακολουθούν να μπαίνουν, όμως, στη χώρα μας από το Ανατολικό Αιγαίο και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» και κατά το διάστημα από 4 Αυγούστου ως 4 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στην περιοχή του Εβρου 1.121 αλλοδαποί αντί 6.991 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην εφαρμογή του σχεδίου και στην εντατικότερη αστυνόμευση των συνόρων με επιπλέον δύναμη 1.600 συνοριακών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως παρατηρείται μετατόπιση της λαθρομετανάστευσης από τον Εβρο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την ελληνοαλβανική μεθόριο. Σε καθημερινή βάση φτάνουν από τα τουρκικά παράλια παράνομοι μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών και μέσω ακριτικών νομών όπως η Καστοριά και η Φλώρινα που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία ή τα Σκόπια.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα απελαθούν οι πρώτοι 100 παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρισης «Ξένιος Ζευς» όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στην Καθημερινή, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν απελαθεί 680 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ