Συνεχίζονται τα δεινά των εργαζομένων της εταιρείας Γερολυμάτος Cosmetics που ανήκε στον όμιλο επιχειρήσεων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το επεισόδιο στο σίριαλ αφορά μια μυστηριώδη ληστεία με λεία το ποσό των 190.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή μέρους των οφειλομένων στους εργαζόμενους,από την επιχείρηση που ήδη έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της.
Τα χρήματα προέρχονται από πλειστηριασμό εμπορευμάτων της εταιρείας που είχαν κατασχεθεί έναντι οφειλών στους ίδιους και το ΙΚΑ. Ο πλειστηριασμός έγινε προ ημερών στη Θήβα και ένας δικηγόρος των εργαζομένων που είχε εξουσιοδοτηθεί από τους ίδιους να τους εκπροσωπεί ανάλαβε να τα παραλάβει και να τους τα παραδώσει.
Την Τρίτη, στις 5.30 το απόγευμα είχε οριστεί το ραντεβού στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων - με σύσταση της οποίας είχε προσληφθεί και ο συγκεκριμένος δικηγόρος.
Στις 6.30 μ.μ., εκπρόσωπος του δικηγόρου τους ενημέρωσε ότι είχε πέσει θύμα ληστείας καθώς μετέφερε μόνος του με μηχανή από τη Θήβα το συγκεκριμένο ποσό. Η ληστεία, σύμφωνα με την ενημέρωση έγινε κάπου στη Νέα Ερυθραία και ο δικηγόρος τραυματισμένος βρισκόταν στον Ευαγγελισμό.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, όπως τουλάχιστον αναφέρουν εργαζόμενοι στο iefimerida.gr, είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τον τρόπο μεταφοράς των χρημάτων και είχαν προτείνει αρχικά να γίνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Μετά από την αρνητική απάντηση είχαν προτείνει επίσης να υπάρχει μια επιτροπή που θα μετείχε στην παραλαβή και την μεταφορά των χρημάτων ακριβώς γιατί το ποσό ήταν εξαιρετικά μεγάλο για να μεταφερθεί από μόνο έναν άνθρωπο με μηχανή σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή, από τη Θήβα στην Αθήνα.
Η κατάθεση του δικηγόρου στις αστυνομικές αρχές αναμένεται να φωτίσει το όλο ζήτημα καθώς οι λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές ενδέχεται να είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερολυμάτος Cosmetics που είχε εξαγορασθεί από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εποχή της οικονομικής του παντοδυναμίας βρίσκεται εμπλεκόμενη στην υπόθεση του σκανδάλου της Proton Bank καθώς σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η μετέπειτα πώλησή της σε νέους επενδυτές έγινε με τα δάνεια μαϊμού που εκταμιεύθηκαν από την Τράπεζα με αποδέκτες φίλους και συνεργάτες του επιχειρηματία προκειμένου να γίνουν εικονικές αγοραπωλησίες συγκεκριμένων εταιρειών του αφεντικού του Ομίλου Alapis.
Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr με σειρά δημοσιευμάτων του τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει προσπάθεια πλιάτσικου στις αποθήκες της από τότε κλειστής εταιρείας με στόχο την αφαίρεση εμπορευμάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, για την οποία μάλιστα είχαν γίνει και συλλήψεις.