Βεστερβέλε: Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος

Βεστερβέλε: Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, έθεσε ως βασικό όρο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βιέννη, με τον Αυστριακό ομόλογό του, Μίχαελ Σπίντελέγκερ, ο Γκίντο Βεστερβέλε, ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως θα πρέπει να ειπωθεί στους Ευρωπαίους εταίρους, «συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», ότι η βοήθεια δεν είναι μονόδρομος. Συμπλήρωσε μάλιστα πως προϋποθέτει ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές.

Στη συνέχεια παρατήρησε πως είναι πλέον ανάγκη να στοχεύσουμε σε «περισσότερη Ευρώπη, καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που αποφασίζει κανόνες, τους οποίους κατόπιν τηρεί». Επισήμανε δε πως θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται συστηματικά οι κανόνες. Συμπληρώνοντας είπε πως διαφορετικά θα δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο κακών παραδειγμάτων στις χώρες της Ευρώπης που εργάζονται σκληρά για να εφαρμόζουν την μεταρρυθμιστική πολιτική τους.

Επισήμανε δε, πως η κρίση χρέους μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν όλες οι χώρες τηρήσουν τρία σημεία: δημοσιονομική πειθαρχία, αλληλεγγύη μεταξύ τους και ανάπτυξη, που θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ