Βενιζέλος: Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί

Βενιζέλος: Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος επισκέφτηκε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία, για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών «έπεσε» και η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και αποφασιστικότητα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μια χώρα που πιστεύει στους νέους, τις δυνατότητές τους και το διανοητικό κεφάλαιο που έχει και αυτό ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και για το νέο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και την τεχνολογική εκπαίδευση».

«Ο νέος νόμος να εφαρμοστεί ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πανεπιστημίου και νομίζω θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτήν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με το πνεύμα της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς «θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και ότι τα βιβλία τούς περιμένουν» και πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους δήμους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα σχολεία, στην ανάγκη συναίνεσης για την επίτευξή τους και παράλληλα εξήρε τον ρόλο των εκπαιδευτικών που, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση σε δύσκολο περιβάλλον.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την προετοιμασία που κάνει το υπουργείο για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά ως «μάχη του αυτονόητου», τόνισε ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους και επισήμανε ότι «προσπαθούμε, όσο το δυνατό περισσότερο, να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με τα λιγότερο δυνατά κενά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ