Σταθάκης: Στις αρχές του 2013 θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «κούρεμα» ή επιμήκυνση - iefimerida.gr

Σταθάκης: Στις αρχές του 2013 θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «κούρεμα» ή επιμήκυνση

Σταθάκης: Στις αρχές του 2013 θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «κούρεμα» ή επιμήκυν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κούρεμα» 110 με 120 δισ. ευρώ χρειάζεται το δημόσιο χρέος προκειμένου να καταστεί αυτό βιώσιμο σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος προβλέπει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στις αρχές του νέου έτους

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «έτσι όπως είναι αυτήν τη στιγμή το πρόγραμμα της κυβέρνησης, η εφαρμογή δηλαδή των 11,5 δισ. και των άλλων μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο ΙΙ, είναι προφανές ότι, αυτό δεν βγαίνει».

Οπως εξήγησε το πρόγραμμα αυτό «θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας, πολύ σύντομα, το επόμενο εξάμηνο, σε μια κατάσταση όπου η οικονομία θα είναι σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από ό,τι είναι τώρα, άρα το χρέος θα έχει εκτροχιαστεί εντελώς, καθότι θα υπάρξει μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, επίσης, ότι με βάση αυτά το ΔΝΤ λόγω του καταστατικού του δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα και συμπλήρωσε: «φαντάζομαι ότι γι' αυτό είναι ενήμερες η Γερμανία και η Γαλλία. Άρα, θεωρητικά στις αρχές του 2013, το αργότερο μέχρι την άνοιξη, θα πρέπει να έχει γίνει είτε ένα νέο μεγάλο "κούρεμα" η μια επιμήκυνση. Εγώ δεν πιστεύω στη θεωρία της επιμήκυνσης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή», επισήμανε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ