Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας σίγουρος ότι η η χώρα μας θα παραμείνει εντός του ευρώ τους επόμενους 12 μήνες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο, μία μέρα μετά την συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε ένα χρόνο από τώρα η Ευρωζώνη θα παραμείνει με τη σημερινή της σύνθεση. Στην ερώτηση αν η Ευρωζώνη σε ένα χρόνο θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα απάντησε «ασφαλώς» και τόνισε ότι η χώρα μας «έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης». Χαρακτήρισε δε το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό» ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι αρκούν οι ήδη υπάρχουσες διεθνείς προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερμανός υπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί η έκθεση της Τρόικα και να είναι θετική.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ακόμα ότι το επόμενο έτος το ευρώ θα αρχίσει να είναι «πιο σταθερό» και να δημιουργεί «λιγότερη νευρικότητα στις χρηματογορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ