Υπουργείο Παιδείας: Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια σχολεία - iefimerida.gr

Υπουργείο Παιδείας: Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια σχολεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έγγραφό του που διαβίβασε ο υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή στις 22 Αυγούστου, προτείνει τη χρήση αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως λύση για την κάλυψη των κενών που μπορεί να δημιουργηθούν από τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και τις αποσπάσεις, απαντώντας σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής που κατήγγειλε την ανεπαρκή κάλυψη αναγκών τα σχολεία.

«Κενά που ενδεχομένως δεν καλυφθούν από τους διορισμούς εκπαιδευτικών ή τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος (συμπλήρωση ωραρίου και αποσπάσεις) θα αντιμετωπιστούν με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου» αναφέρει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στο σχετικό έγγραφο.

Το έγγραφο αυτό διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου με την οποία είχε καταγγείλει ότι είναι ανεπαρκής η κάλυψη των αναγκών στα σχολεία και ότι είναι ανεπαρκής ο αριθμός των προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών για την περίοδο 2012- 2013.

Ο Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι το υπουργείο Παιδείας είχε διαβιβάσει στο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αίτημα για διορισμούς 1.065 μονίμων εκπαιδευτικών και 14.517 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών (με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) κατά το σχολικό έτος 2012- 2013 σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης είχε υποβληθεί αίτημα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων για την έγκριση πρόσληψης 4.050 αναπληρωτών εκπαιδευτικών από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, Όμως η αρμόδια διϋπουργική επιτροπή (Επιτροπή της 33/2006 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) ενέκρινε τον διορισμό μόλις 225 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Eπιπλέον εγκρίθηκαν από την ίδια Επιτροπή οι προσλήψεις 12.584 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

«Ήδη, οι Διευθύνσεις Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προβεί σε συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών για τον καλύτερο έλεγχο της όλης διαδικασίας με στόχο την ορθολογική διαχείριση του διαθέσιμου προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» επισημαίνει στο έγγραφο ο υφυπουργός Παιδείας υπενθυμίζοντας ότι είναι αναγκαία η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και τη διαδικασία της διάθεσής τους από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ