Washington Post: Οι νέοι της Ευρώπης δεν έχουν μέλλον - iefimerida.gr

Washington Post: Οι νέοι της Ευρώπης δεν έχουν μέλλον

Washington Post: Οι νέοι της Ευρώπης δεν έχουν μέλλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «μια χαμένη γενιά» κάνει λόγο σε άρθρο της η Washington Post η οποία παρουσιάζει με μελανά χρώματα το μέλλον των νέων της Ευρώπης και υπογραμμίζει ότι «πάνω από 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι».

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και στην Ισπανία ανέβηκε μεταξύ 2000 και 2012 από το 18% στο 22,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής, τα οποία παρουσιάζει σε γράφημα η Washington Post.

«Το ποσοστό της ανεργίας των νέων σε Ελλάδα και Ισπανία εκτοξεύτηκε στο ποσοστό των 53%. Στην Πορτογαλία βρίσκεται στο 36%, στην Ιταλία 34% και 23% στη Γαλλία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία αναφέρεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ. «Στην Ευρώπη ένας νέος στους 8 κάτω των 25 ετών δεν έχει εργασία» τονίζει το δημοσίευμα και παραθέτει εκτενές γράφημα με τα ποσοστά ανεργίας σε πολλές χώρες της ΕΕ.

«Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στους νέους με μικρή ή ελάχιστη μόρφωση. Ακόμη και τα άτομα με πτυχία βρίσκονται στην ανεργία ή κάνουν εργασίες χωρίς μέλλον» σημειώνει η εφημερίδα και τονίζει :

«Αυτή η κατάσταση υπονομεύει τα θεμέλια των κοινωνιών της Ευρώπης. Το ποσοστό ανεργίας των νέων πρέπει να μελετηθεί σε σχέση με την εγκληματικότητα των νέων και τα ποσοστά κατάθλιψης. Η ανεργία επίσης μειώνει τον δείκτη γεννήσεων γιατί οι νέοι μεταθέτουν για αργότερα την ιδέα να κάνουν οικογένεια».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στο μέτρο-φάρο του Φρανσουά Ολάντ για τα «συμβόλαια με το μέλλον» που προορίζονται να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας το 2013 με κόστος 2,3 δισ. ευρώ από τα εθνικά κονδύλια. «Μη δημοφιλές στους οικονομικούς κύκλους που ζητούν περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα, αυτό το μέτρο έκανε τον Ολάντ ήρωα της γαλλικής νεολαίας» σημειώνει η Washington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ