Δίωρο παζάρι μεταξύ Σόιμπλε και Στουρνάρα στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Δίωρο παζάρι μεταξύ Σόιμπλε και Στουρνάρα στο Βερολίνο

Δίωρο παζάρι μεταξύ Σόιμπλε και Στουρνάρα στο Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση Σόμπλε-Στουρνάρα την οποία η ελληνική πλευρά θεωρεί κρίσιμη και η γερμανική χαρακτηρίζει «τεχνική» θέλοντας να την υποβαθμίσει. Στο τραπέζι μπήκαν όλα τα θέματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ελάχιστες πληροφορίες διέρρευσαν από τη δίωρη συνάντηση και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επετράπη ούτε στους φωτογράφους να απαθανατίσουν το τετ-α-τετ των δύο ανδρών. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η γερμανική πλευρά θέλει να υποβαθμίσει τη συνάντηση και την χαρακτηρίζει καθαρά «τεχνική» ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον Ελληνα ομόλογό του να μην υπάρξουν διαρροές από τη συζήτηση. Πράγματι, ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος της συνάντησης αρνήθηκε να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που καλύπτουν ειδησεογραφικά το γεγονός.

Συνεργάτες του Ελληνα υπουργού Οικονομικών ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει δηλώσεις» και τόνιζαν ότι «όλα τα θέματα έπεσαν στο τραπέζι» της συζήτησης μεταξύ του Ελληνα και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Νωρίτερα το πρωί ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να σταματήσουν οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι οποίες δηλητηριάζουν το οικονομικό περιβάλλον και δυσχεραίνουν τις συζητήσεις για την ανάκαμψη της χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε διήρκηκε δύο ώρες ενώ ήταν προγραμματισμένη ωριαία συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών, γεγονός που θέτει ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ