150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους θέλει ο ΓΑΠ - iefimerida.gr

150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους θέλει ο ΓΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τρόικα στο τραπέζι του (κυριολεκτικά) ο πρωθυπουργός απηύθυνε εκ νέου χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist έκκληση για σύμπηξη μιας “νέας εθνικής συνεννόησης”. Ταυτόχρονα δήλωσε αποφασισμένος να αναλάβει “όποια μέτρα χρειαστεί” για να υπηρετήσει η χώρα τους στόχους το 2011. Κάλεσε όλους – επιχειρηματίες, κοινωνικούς εταίρους και τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων της χώρας - να συμβάλλουν στην προσπάθεια να αλλάξει η Ελλάδα, προειδοποιώντας πως σε άλλη περίπτωση “πολύ σύντομα θα επιστρέφαμε στα βαθιά νερά με νέα ελλείμματα και νέο χρέος”.
Υποσχέθηκε “εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις “extensive privatizations” (και όχι αποκρατικοποιήσεις) και ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν κατά 150.000 λόγω της αναλογίας 1 προς 5 μεταξύ αποχωρήσεων-προσλήψεων. Με διπλωματικό τρόπο εξέφρασε τη δυσφορία του για την συνεχή κριτική απ’ έξω στις προσπάθειες της Ελλάδας, λέγοντας διπλωματικά: Ξέρουμε τα προβλήματα μας. Και σίγουρα με κανένα τρόπο δεν θα τα κρύψουμε κάτω από το χαλί. Είμαστε πιο αυτοκριτικοί από οποιονδήποτε εκτός Ελλάδας”. Προειδοποίησε τους εταίρους μας ότι “είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι” ενώ στο εσωτερικό μέτωπο αναφερόμενος εμμέσως στο “Ζάππειο2” του κ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν “μαγικές συνταγές”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ