Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση συγκεντρώνει υλικό για τις γερμανικές αποζημιώσεις - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση συγκεντρώνει υλικό για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σταϊκούρας: Η ελληνική κυβέρνηση συγκεντρώνει υλικό για τις γερμανικές αποζημιώσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Οικονομικών για να προσδιορίσει το ύψος του ποσού των γερμανικών αποζημιώσεων, αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, στην Βουλή.

Μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο υφυπουργός των Οικονομικών, τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για να συγκεντρωθεί το αρχειακό υλικό, καθώς και να συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου.

Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο κάθε ένας.

Πάντως όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας «η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ