Ενισχύεται η παρουσία της Frontex στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Ενισχύεται η παρουσία της Frontex στο Αιγαίο

Ενισχύεται η παρουσία της Frontex στο Αιγαίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρουσία της στο Αιγαίο ενισχύει η Frontex, μετά σειρά επιστολών, Ελλήνων αξιωματούχων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης έστειλε επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ. Επίσης, επιστολή έστειλε και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Φρόντεξ Ίλκα Λαϊτίνεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, αφορμή ήταν η συνεχιζόμενη αύξηση της μεταναστευτικής ροής προς το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της Frontex, έχει προγραμματισθεί άμεση διάθεση τεσσάρων εναέριων μέσων, τεσσάρων περιπολικών σκαφών, τριών κινητών μονάδων επιτήρησης και οχτώ εμπειρογνωμόνων αξιωματικών. Όλες οι δαπάνες για την συγκεκριμένη ενίσχυση θα καλυφθούν από κοινοτικούς πόρους του οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «τα επιχειρησιακά μέσα των εταίρων μας στην Ε.Ε. θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υλοποιείται από το Λιμενικό Σώμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε. στην περιοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ