Δωρεά 10 εκατ. ευρώ για τα παιδιά, κάνει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - iefimerida.gr

Δωρεά 10 εκατ. ευρώ για τα παιδιά, κάνει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεά 10 εκ. ευρώ για τα παιδιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενίσχυση παιδιών που πλήττονται απο την κρίση και των οικογενειών τους ανέλαβε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανακοινώνοντας ότι θα χορηγήσει 10.000.000 ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και υπηρεσίες φροντίδας του παιδιού.

Συγκεκριμένα στις δωρεές που προτίθεται να κάνει το ίδρυμα συμπεριλαμβάνεται οικονομική ενίσχυση βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χορηγηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η δωρεά αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους παιδικούς σταθμούς να στεγάσουν επιπλέον 3.000 παιδιά, ευελπιστώντας να βοηθήσει μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε βρεφικούς σταθμούς.

Επίσης το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πρόληψις», για τη διερεύνηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος.

Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε και πέρυσι από το Ίδρυμα Νιάρχος οι 6.272 μαθητές των σχολείων λάμβαναν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό γεύμα, ενώ φέτος με την αύξηση στην οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Νιάρχος υπολογίζεται να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων.

Τέλος, θα διατεθούν 200.000 ευρώ προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αποστολή Άνθρωπος» για τον εμβολιασμό παιδιών Ελλήνων αλλά και μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Οι δωρεές αυτές, είναι μέρος της γενικότερης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει περίπου 100.000.000 ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ