Ο Μαυραγάνης στην Ελβετία, στα ίχνη των μυστικών καταθέσεων - iefimerida.gr

Ο Μαυραγάνης στην Ελβετία, στα ίχνη των μυστικών καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Ελβετό ομόλογό του Μ. Ambuhl συναντάται σήμερα στη Βέρνη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάννης αναζητώντας περίπου 20 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων που δεν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ελπίζει να εισπράξει φόρους 4-6 δισ. ευρώ από αυτές τις μυστικές καταθέσεις και θα υπογράψει ειδική συμφωνία με την Ελβετία, όπως κάνουν και άλλες χώρες. Χθες συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών P. Odier και η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων και αφορολόγητων καταθέσεων και των χρηματοοικονομικών προιόντων αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα συμφωνιών που έχουν συναφθεί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.

Το χρηματομεσιτικό γραφείο Helvea, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel εκτιμά ότι στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δις ευρώ Ελλήνων και εξ αυτών το 99% φέρεται να μην έχει δηλωθεί και φορολογηθεί.

Ας σημειωθεί ότι η προσπάθεια φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Παπανδρέου πριν από 3 χρόνια αλλά ποτέ δεν απέδωσε το παραμικρό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ