Περικοπές και Προϋπολογισμός στο... μενού Σόιμπλε - Στουρνάρα - iefimerida.gr

Περικοπές και Προϋπολογισμός στο... μενού Σόιμπλε - Στουρνάρα

Περικοπές και Προϋπολογισμός στο... μενού Σόιμπλε - Στουρνάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Από τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκινάνε τα... crash tests με τους Ευρωπαίους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ατζέντα θα είναι πλούσια.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί κατ' αρχήν το «πακέτο» περικοπών για τη διετία 2013- 2014 με την ελληνική πλευρά να θέλει να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Στο τραπέζι θα μπει και η εκτέλεση του φετινού Προϋπολογισμού, ο οποίος σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο θα κλείσει εντός στόχων με συγκράτηση των δαπανών, καθώς όπως προέκυψε στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή, οι διαφαινόμενες αποκλίσεις στα έσοδα μπορούν να καλυφθούν από το σκέλος των δαπανών.

Η ένταση της ύφεσης για την οποία θεωρεί η ελληνική πλευρά ότι έως τώρα είναι ανεπαρκής η προσοχή από τους Ευρωπαίους, θα αποτελέσει, επίσης, μέρος του μενού, όπως επίσης η ρευστότητα στη πραγματική οικονομία με την ελληνική πλευρά να διατυπώνει αίτημα για αλλαγή πολιτικής τόσο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως προς τη χορήγηση δανείων που είναι μηδενική για το 2012 όσο κι από την ΕΚΤ αναφορικά με τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών. Επί τάπητος θα τεθεί και η βιωσιμότητα του Χρέους, προϋπόθεση της οποίας είναι η ταχεία επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ