Πρωτοποριακό κράνος-αερόσακος που ανοίγει μόνο κατά τη σύγκρουση [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοποριακό κράνος-αερόσακος που ανοίγει μόνο κατά τη σύγκρουση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το κράνος να μας σώζει σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά είναι ομολογουμένως αρκετά άβολο και ενοχλητικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και χαλάει τα μαλλιά και το μεικ απ του αναβάτη. Τη λύση δίνει η Σουηδική εταιρία Hövding που δημιούργησε το πρώτο κράνος που καλύπτει το κεφάλι μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως οι αερόσακοι του αυτοκινήτου, έτσι κι αυτότο πρωτοποριακό κράνος, φοριέται σαν κολάρο στο λαιμό και χρησιμοποιώντας επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο μπορεί να ανιχνεύσει απότομες κινήσεις που δείχνουν πως ο ποδηλάτης είχε πτώση ή ατύχημα. Σε τέτοια περίπτωση ανοίγει αυτόματα, «φουσκώνει» και καλύπτει το κεφάλι του αναβάτη για να «πέσει στα μαλακά».

Η εφεύρεση αυτή ξεκίνησε ως διπλωματική εργασία δυο φοιτητριών στο πανεπιστημίου του Λάντ, της Άννα Χάπτ και της Tερέζ Αλστινατ. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια ερευνών, 10 εκατομμύρια δολάρια και πολλά πειράματα με μηχανές και ποδήλατα, μέχρι η Hövding να είναι πια έτοιμη να περάσει στην μαζική παραγωγή του.

Άντε με το καλό να το δούμε και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ