Φορολογικό «σαφάρι» σε 100.000 επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Φορολογικό «σαφάρι» σε 100.000 επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις περαίωσης της διετίας 2010-2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» θα εφαρμοστούν συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου για το κλείσιμο 100.000 εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.

Η επιλογή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που θα ελεγχθούν θα γίνει με βάση 16 αντικειμενικά κριτήρια και βάσει των κριτηρίων αυτών εκτιμάται ότι μπορεί να ελεγχθούν όλοι αυτοί που δεν αποδέχθηκαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα περαίωσης.

Η νέα διαδικασία ελέγχου θα παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ευνοϊκότερο τρόπο συμβιβασμού και θα τους δίνει τη δυνατότητα να κλείσουν τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις , εξοφλώντας τους φόρους τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 36.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ