Το πρώτο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές - iefimerida.gr

Το πρώτο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πριν καν φτάσει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο- από τα τουλάχιστον τρία που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών - φάνηκαν οι προθέσεις του οικονομικού επιτελείου, καθώς στο σχέδιο περικοπών χώρεσαν και 229 εκατ. ευρώ το «ψαλίδι» στις φορολογικές δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα.

Επί της ουσίας το "ψαλίδι" αυτό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις περικοπές που έρχονται σε όλα τα προνοιακά επιδόματα και θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα αυτών των ευπαθών ομάδων. Τι μπορεί να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών;

Την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τριτέκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ.

Την κατάργηση ή την μείωση του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους ανάπηρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους ανάπηρους, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και την εξάλειψη του προσαυξημένου στις 9.000 ευρώ αφορολογήτου ορίου που ισχύει για νέους μέχρι 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ