Μαυραγάνης: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όταν σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά - iefimerida.gr

Μαυραγάνης: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όταν σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά

Μαυραγάνης: Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει όταν σταθεροποιηθούν τα δημοσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης στην Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα έρθει αφού πρώτη σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να μειώσουμε φόρους αν δεν έχουμε σοβαρό αποτέλεσμα στη φοροδιαφυγή. Αυτό είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν φορολογική συμμόρφωση γιατί έχει αποτέλεσμα στα έσοδα», είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Αφορμή ήταν η ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό πακέτο της χώρας. Ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε απαντώντας πως: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση. Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, εφόσον φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας. Το να πούμε, όμως, τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία, αν δεν είμαστε έτοιμοι, νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο».

«Δεν πρόκειται ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για μείωση της φορολογίας. Για να το επιτύχεις, όμως, αυτό θα πρέπει να σταθεροποιήσεις τα έσοδα και να έχεις πλέον αποτελέσματα ισοδύναμα από τη φοροδιαφυγή. Έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να μπορέσουμε να είμαστε σε αυτή τη λογική. Έχουμε υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Θα πρέπει όλοι μας να σοβαρευτούμε» τόνισε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ