Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή

Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στις «ρητορικές κορώνες» του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην πρεμιέρα της «Ώρας του Πρωθυπουργού» λέγοντας πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας οτι η χώρα δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή από τα μέτρα και υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν έχει γίνει ακόμα Αργεντινή.

Στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με την Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός όρισε αντικαταστάτη του τον υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει και δικό του αντικαταστάτη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως «οι συζητήσεις σε Βερολίνο και Παρίσι έγιναν σε πολύ καλό κλίμα» και επανέλαβε ότι «έχει αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, έχουν γυρίσει πίσω καταθέσεις, παρατηρείται άνοδος στην αγορά ομολόγων...». Όπως σημείωσε, στις συναντήσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μαζί με την μείωση του ελλείματος απαιτείται και αύξηση του ΑΕΠ, και έθεσε το θέμα της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα νέα μέτρα 11,7 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να «απαλλαγούμε από το Μνημόνιο» και υπογράμμισε ότι αναζητείται δίκαιη κατανομή των βαρών.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Λαφαζάνη για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων (επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου) και «εξετάσεις υποταγής και υπακοής» με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε:

«Ωραίες οι ρητορικές σας κορώνες κύριε Λαφαζάνη και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε έναν δρόμο διαφορετικό» και συνέχισε: «Ποιος θα μας δάνειζε όμως, εκτός από την ευρωζώνη; Έχετε κάποια λύση, κάποια άλλη χώρα που να μας δάνειζε 340 δισ; Χωρίς το πακέτο διάσωσης, θα είχαμε γυρίσει στην εποχή του 1950. Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει όντως πέσει, αλλά δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τέτοια καθίζηση. Αν έχετε άλλον τρόπο να μου υποδείξετε, ιδού η Ρόδος!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ