Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία της Κύπρου» - iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία της Κύπρου»

Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία της Κύπρου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο υπουργός έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Μετά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου μια ώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Βρίσκομαι εδώ ως υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όποια προβλήματα κι αν έχει η Ελλάδα, όποιες κι αν είναι οι δημοσιονομικές ή οικονομικές δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό και να παραμείνει η Ελλάδα η δύναμη εκείνη, η οποία εγγυάται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού της Κύπρου».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ο Ελληνισμός στη μακρά ιστορική του πορεία μέσα στους αιώνες πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες της ιστορίας, και ότι «οι μυλόπετρες απείλησαν να τον αλέσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και αυτή τη φορά, τόνισε, θα δείξουμε όλοι οι Έλληνες, ο απανταχού Ελληνισμός, ότι μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε τα δύσκολα», σημείωσε.

«Ξεκινώ αυτό το γύρο περιοδειών από την Κύπρο για λόγους ουσιαστικούς, λόγους ψυχής, λόγους καρδιάς», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοινώνοντας σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας υπουργός μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Τύμβου Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνια για τους πεσόντες Έλληνες και Ελληνοκύπριους, που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ