ΔΝΤ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα

ΔΝΤ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ολοκλήρωση αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, θα έχει η αποστολή της Τρόικα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι Τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επιβεβαίωσε την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο» και πως συζήτησαν την όλη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα της ευρωζώνης. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου σημείωσε ότι ήταν μια «ιδιωτική συνομιλία» και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και πώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να εξασθενήσουν.

Στη συνέχεια, είπε ότι το Ταμείο προσβλέπει στην καθοδήγηση και στο ρόλο που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα μελλοντικά σχέδια και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ