Ολάντ: «Να στηρίξουμε πάση θυσία την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Ολάντ: «Να στηρίξουμε πάση θυσία την Ελλάδα»

Ολάντ: «Να στηρίξουμε πάση θυσία την Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη.

«Η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, εάν η Αθήνα επιδείξει αποφασιστικότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Σε αυτήν την περίπτωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να επιτρέψουν την συνέχιση του προγράμματος, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε τη θέση οτι η ΕΚΤ πρέπει να παρέμβει στην αγορά ομολόγων προκειμένου να αποκλιμακώσει τα spreads των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

Η πίεση των αγορών, ανέφερε ο κ. Ολάντ, παραμένει ισχυρή και «τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά», υπενθυμίζοντας πως «στην εντολή της ΕΚΤ περιλαμβάνεται η σταθερότητα των τιμών και η νομισματική πολιτική. Και τα υψηλά σπρεντ θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία παρέμβαση της ΕΚΤ εν ονόματι της νομισματικής σταθερότητας», τόνισε ο Ολάντ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου τους στη Μαδρίτη την Πέμπτη, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μαριάνο Ραχόι διατύπωσαν από κοινού ένα μήνυμα στήριξης του ευρώ, με τον Ισπανό πρωθυπουργό να δηλώνει πως «ούτε το ευρώ, ούτε η κοινή αγορά, ούτε η ΕΕ, θα οπισθοδρομήσουν».

«Ο κ. Ραχόι κι εγώ είμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, προαναγγέλλοντας την διεξαγωγή μίας γαλλοϊσπανικής Συνόδου στις 10 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ισπανία είναι «κυρίαρχο κράτος» και «θα αποφασίσει εάν ναι ή εάν όχι, το πότε και το πώς θα προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», τόνισε ο κ. Ολάντ.

Ο γάλλος ηγέτης δήλωσε ότι ο κ. Ραχόι του εξήγησε την κατάσταση στην Ισπανία και παραδέχθηκε πως η χώρα «έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες, μεγάλες θυσίες και τα αποτελέσματα ήδη είναι ορατά».

Ο κ.Ραχόι, από την πλευρά του, επανέλαβε την «ακλόνητη αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ