Βενιζέλος: Ξέρουμε τι γίνεται στην Υγεία, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο πολίτης - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ξέρουμε τι γίνεται στην Υγεία, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο πολίτης

Βενιζέλος: Ξέρουμε τι γίνεται στην Υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο εθνικό σχέδιο για την δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου Υγείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος διαχώρισε τα προβλήματα του υπουργείου σε δημοσιονομικά και λειτουργικά, ενώ είπε ότι τα πρώτα συνδέονται «με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα ξανά αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, να συμμαζέψουμε τις δαπάνες, να κινούμαστε όπως τα άλλα ευνομούμενα, πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, όπου προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας».

Από την δική του πλευρά ο υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζλέλο για την επίσκεψη καθώς και για την «ηθική και πολιτική του συμπαράσταση στο δύσκολο έργο που επιτελούμε». Παράλληλα τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο συνόδευσαν οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός και Συμεών Κεδίκογλου, ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος της υγειονομικής πολιτικής και επεσήμανε ότι ο πολίτης όταν μιλά για κοινωνικό κράτος έχει στο μυαλό του το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ